TRYCKTEKNIKER

Transfer

Transfertrycket är den mest lämpade trycktekniken på medelstora upplagor. Det går att skära ut logga o texter från olika färgade transfermaterial. Detta gör vi när det är små upplagor. Det som är att föredra är att vi säljer färdiga transfer som Screentrycks i olika pms färger eller i CMYK/Processfärger och oftast vid minsta upplaga om 50 st. Dessa märken är mest lämpade för t ex arbetskläder som tvättas ofta, klarar upp till 85 graders industritvätt. 

Brodyr

Brodyr används till det lite stiligare och svårare jackbrodyr, skjortor, väskor och dylikt. Man får tänka att man inte kan ha allt för detaljerade bilder/Illustrationer eller loggor då tråden tar en del plats. Texter och bokstäver bör vara minst 5 mm i höjd för att bli bra. 

Tampo

Tampo Trycktekniken används till de flesta material, mjuka, såsom hårda, typ plastflaskor, golfbollar, nyckelringar, etc, de flesta produkter som är ojämna i sin form. Tampotekniken grundar sig på sk kuddtryck, eller en silicondutt som formar sig efter material det ska tryckas på. Man använder i dessa fall oftast pms färger, 1-4 färgstryck. 

Doming
Doming

Doming, eller kallad i folkmun, Kuddetikett är en snygg, lyxig och hållbar dekal. Med ett fullfärgstryckt digital print i botten och epoxy-lager ovanpå skapas en dekal med 3D-effekt. Tillgänglig i de flesta former och storlekar. Pris baseras på storlek, se prislista under fliken ”kataloger och prislistor”. Doming används bla. till: nyckelringar, måttband men framförallt som en snyggare och lyxigare klisterdekal.

DTG
DTG Print

DTG är en ny teknik för att trycka på kläder och bomullskassar t ex . DTG står för Direct to Garmin, dvs trycket trycks in i materialet direkt, inga filmer eller andra pålägg. DTG är en ganska billig teknik vid låga upplagor med tex fotoprint eller om du har många färger i din logga. DTG har en otroligt bra upplösning och extremt bra tryck.

Digitalt Rundtryck 360°
Termos_Tryck

Digalt rundtryck används till att trycka både bild o text runt en yta, t ex muggar, flaskor, termosar mm. Då det är en digital teknik kan man använda fina bilder och illustrationer för att göra produkten skräddarsydd för ändamålet. Perfekt giveaways att ge bort.